Basecone, robotic accounting
Fiscaal en Accounting08 juli, 2020

Basecone ontwikkelt door: Robotic Accounting, dashboarding en meer…

Basecone heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als belangrijke speler op de markt. Een nieuwe fase is aangebroken. Basecone klaarstomen voor verdere groei op het gebied van schaalbaarheid, performance én innovatie. Door onze nieuwe missie “We give back time to the accountant” en de verschillende strategische initiatieven hieraan gekoppeld brengen we de komende maanden en jaren versnelling waar onze klanten alleen maar blijer van worden. In dit blog geeft Wouter van Rheenen, Head of Product bij Basecone een kijkje in zijn keuken.

We give back time to the accountant!

Zo gaan we dat doen! De versterking van het team betekent dat we echt kunnen versnellen. De beleving van onze klanten in het gebruik van Basecone is hierin essentieel. Onze Product Owners en UX designers peilen via co-creatiesessies, 1-1 interviews en online sessies naar de gebruikersbehoefte. We zien als Basecone mooie kansen om onze verworven marktpositie binnen de digitalisering van het verwerken van facturen naar een hoger niveau te tillen.

Onze focus voor het aankomende jaar ligt op:

  • Robotic accounting
  • Inzichtelijk & deelbaar maken van Basecone data
  • Een nieuwe mobiele app

Basecone robotic accounting

Robotic accounting

Een belangrijk thema voor de komende tijd is slim automatiseren. In iedere stap van het proces (van aanleveren, boeken, autoriseren tot archiveren) brengen we het aantal menselijke handelingen terug tot het absolute minimum zodat facturen volledig automatisch kunnen worden verwerkt. Dit doen we o.a. door slim om te gaan met technologieën als artificial intelligence en machine learning.

Basecone gaat komende jaren een extra push geven op UBL. Wij willen een voortrekkersrol nemen op het vlak van automatische UBL-verwerking. Standaardisatie zal uiteindelijk leiden tot meer automatisering en daarin wil Basecone de lead nemen samen met haar klanten. Tegelijkertijd zien we ook PDF niet binnen enkele jaren van het podium verdwijnen. Basecone zet dus volop in automatische verwerking van zowel PDF- als UBL-facturen.

Het doel van deze ontwikkelingen is dat onze klanten de focus kunnen verleggen van administratieve verwerking van facturen naar het sturen op uitzonderingen in het proces. Denk bijvoorbeeld aan facturen van een nieuwe leverancier, of facturen met een ongebruikelijk bedrag.

Basecone robotic accounting

Sneak preview: binnenkort wordt het mogelijk om in Basecone facturen volledig automatisch te laten boeken op basis van de door de gebruiker ingestelde criteria.

Inzichtelijk & deelbaar maken van Basecone data

Afgelopen maanden heeft Basecone hard gewerkt om een datalake in te richten, een centrale opslag van data in origineel formaat op basis waarvan analytische tools kunnen werken. Er gebeurt namelijk veel in Basecone en met de data verzameling zijn we in staat onze klanten te helpen hun proces en organisatie nog efficiënter in te richten.

We hebben dit al aan een deel van onze klanten laten zien in de vorm van een PowerBI rapportage en gaan binnenkort een stap verder. Het team heeft hard gewerkt aan een dashboard binnen Basecone waar klant analyses over herkenning, matching en data kwaliteit overzichtelijk weergegeven worden. Omdat we geloven in de kracht van data ontwikkelen we ook een API waarmee klanten deze data zelf in een eigen dashboard kunnen gebruiken.

Andere voorbeelden van slim data gebruik zijn een nieuwe workload matrix en verbeterde algoritmes op herkenning en boekingsvoorstellen. De data in Basecone helpt onze klanten hun processen steeds efficiënter in te richten. Zo geven wij tijd terug aan de accountant.

Basecone robotic accounting

Een nieuwe mobiele app

Het aantal gebruikers van onze mobiele apps groeit hard. We zien dat ondernemers een mobiele app als een interessant kanaal zien om samen te werken met hun accountant. Wij geloven ook dat als we waarde leveren aan de klant van de accountant en investeren in de beleving van deze mobiele gebruiker, dat dit het digitaliseringsproces van de accountant eenvoudiger maakt.

Er wordt daarom hard gewerkt aan een nieuwe Basecone app die onze bestaande apps Flux en Spenser gaat vervangen. En we gaan een stapje verder. De nieuwe app wordt modulair opgebouwd zodat we stap-voor-stap extra functionaliteiten kunnen toevoegen. Er zijn dus veel veranderingen op komst. En dit alles komt ook nog in een nieuw jasje te zitten, aangezien we hard bezig zijn om onze hele web interface een flinke update te geven in 2020. Hiermee wordt het nog makkelijker om met Basecone te werken.

Dat Basecone een succes is blijkt uit de mooie klantwaarderingscijfers die we jaar op jaar krijgen en uit de internationale interesse om onze software te gebruiken. Wij verbeteren waar we goed in zijn en blijven altijd in gesprek met nieuwe en bestaande partners om de klantbeleving nog beter te maken.

Bij Basecone draait het om teamwork. Elke dag met elkaar fantastische en goede software bouwen en onderhouden, voor een grote groep gebruikers.

Onze teamleden delen hun kennis en expertise via de Basecone Blog.

Basecone Blog
Ontdek alle blog artikelen van Basecone
we give back time to the accountant
Basecone
Probeer nu 14 dagen geheel vrijblijvend, de proefperiode stopt automatisch.
Back To Top