In deze bijzondere tijd waarin Covid-19, thuisblijven, afstand houden en thuis werken centraal staan, merken we dat er meer gebruik wordt gemaakt van onze applicatie. We zien zelfs een forse toename van het aantal gebruikers en concluderen dat Basecone wordt ingezet om de uitdagingen van deze tijd te tackelen. Wij beschouwen dit als vertrouwen van onze klanten in Basecone en we zijn hier natuurlijk samen enorm trots op. Maar Basecone staat natuurlijk ook niet stil, de afgelopen maanden en jaren zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest en daar neem ik jullie graag even in mee. Onze visie is om 100% robotic accounting te realiseren gebruik makend van de nieuwste ontwikkelingen rond AI en Machine Learning. Deze innovaties zorgen ervoor dat we versnellen en onze positie als marktleider verder uitbreiden. 

Basecone | Wolters Kluwer

Wolters Kluwer investeert fors
Begin 2018 nam ik het stokje over van de Basecone oprichters en na een succesvolle overdracht heeft een jaar later Wolters Kluwer nadrukkelijk gekozen om verder te investeren in Basecone. Het doel hiervan was simpel, Basecone klaarstomen voor verdere groei én innovatie om onze klanten nog efficiënter te laten werken en de factuur verwerking verder te automatiseren. In diezelfde periode hebben we samen met het hernieuwde management team onze missie “We give back time to the accountant” uitgewerkt en uitgerold in gans Basecone om ervoor te zorgen dat we samen met deze hernieuwde missie, visie en strategie de komende jaren de ontwikkeling naar robotic accounting kunnen versnellen.

Van start-up naar scale-up
In 2019 zijn wij in staat geweest ons team fors uit te breiden. Daarmee is het aantal development teams in Porto verdubbeld, waaronder één development team dat zich volledig bezighoudt met artificial intelligence, machine learning en gebruik van data. 2019 was dan ook het jaar waarin we heel wat nieuwe mensen hebben ge-onboard in Porto en Baarn en dat heeft best wat tijd en energie gevergd van onze organisatie, maar sinds begin dit jaar zijn we er helemaal klaar voor!

Robotic accounting en data
Zoals aangegeven ligt onze focus voor het aankomende jaar op het automatisch verwerken, boeken én autoriseren van zowel PDF als e-invoices (UBL/XML). We verwachten een significante toename van e-invoicing in Nederland maar beide stromen zullen ook een hele tijd naast elkaar blijven bestaan en daar is Basecone dan de ideale oplossing voor.

Al deze ontwikkelingen zijn trouwens in lijn met één van onze centrale strategische thema’s voor de komende tijd: robotic accounting.

Synchroon hieraan zien we dat er een steeds grotere behoefte ontstaat bij onze klanten om meer beschikbare data in Basecone deelbaar en inzichtelijk te krijgen om nog beter hun kantoor aan te kunnen sturen. Deze data zal binnen Basecone ter beschikking worden gesteld via standaard dashboards ofwel via diverse koppelingen.

Basecone is gekoppeld met de grootste boekhoudpakketten in Nederland; Twinfield, VISMA AccountView, Exact Online en Unit4. Basecone is ook actief in het Verenigd Koninkrijk en België. Dat allemaal dankzij een grote groep van Basecone enthousiastelingen die graag de “extra mile” gaan om onze klanten tevreden te stellen.

Naast de software is een andere belangrijke kernwaarde binnen Basecone dat we een partnerschap wensen aan te gaan met onze klanten. Hierbij kijken we verder dan onze eigen business. Dankzij onze uitgebreide expertise van de markt en werkprocessen binnen de accountancy, kunnen we verandertrajecten inzetten om samen succesvol te zijn.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om snel terug met onze klanten en partners te praten over de toekomstige uitdagingen en hoe Basecone hieraan nog beter aan kan beantwoorden.

Ondertussen doen wij wat we beloven, we give back time!

Stay safe!

Nico Bogaerts
Managing Director
nico.bogaerts@wolterskluwer.com

In het volgende blog geeft Wouter van Rheenen, onze head of product, meer toelichting over de toekomstige ontwikkelingen in ons product.

Whitepaper

Gratis whitepaper:
40+ KPI’s voor
het moderne
accountantskantoor.
Welke kan jij al afvinken?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper gratis in je mail!