UBL-ready. Set. Go!

Het aanleveren en verwerken van facturen in diverse formaten waaronder UBL is binnen Basecone geen enkel probleem. Deze UBL’s hebben een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch kunnen uitsplitsen van factuurbedragen naar meerdere boekingsregels en het feit dat factuurgegevens foutloos worden overgenomen. Heel erg handig!

Wat is UBL precies?

Je hoort de term UBL steeds vaker, maar wat is het precies en wat kun je ermee? UBL staat voor Universal Business Language. UBL is een vorm van elektronische facturatie, waar sowieso geen papieren facturen aan te pas komen. Korte technische uitleg: UBL is een bestand in .XML formaat. Door de standaardindeling kan Basecone de gegevens op een juiste manier inlezen.

Meer over UBL lees je op ons blog!

De voordelen van een UBL-factuur

Foutloos verwerken

Typefouten komen niet meer voor. Denk bijvoorbeeld aan factuurnummers die per ongeluk als klantnummer werden overgenomen. Met UBL-facturatie is de kans op fouten nagenoeg nul.

Snelle verwerking

Handmatig invoeren en uitsplitsen van facturen is niet meer nodig, want een UBL-factuur wordt automatisch uitgelezen. Inboeken gaat elektronisch en is daarom nauwkeurig. Ook levert het een enorme tijdbesparing op.

Veilige aanlevering

Facturen in UBL-formaat kunnen worden verstuurd via een volledig beveiligd netwerk van leveranciers en afnemers, zoals SimplerInvoicing. De betrouwbaarheid groeit hiermee aanzienlijk en er kan worden aangetoond dat de factuur werkelijk door de afzender is gestuurd en niet is veranderd.

Basecone introduceert regelherkenning

Onze partner InvoiceSharing maakt het mogelijk per administratie een boekingsinstructie in te stellen, waarin wordt vastgelegd hoe bepaalde factuurelementen in een specifieke administratie geboekt moeten worden. InvoiceSharing zorgt er vervolgens voor dat alle binnengekomen facturen volautomatisch en volledig op regelniveau uitgesplitst in Basecone verwerkt kunnen worden.

Wij zijn UBL-ready

Basecone heeft het keurmerk UBL Ready! Met UBL-ready wordt foutloos, gemakkelijk uitwisselen en inboeken van e-facturen realiteit! UBL-ready bevordert dat UBL e-facturen kunnen worden uitgewisseld met leveranciers, klanten, overheden,  boekhoudpakketten, billing service providers etc.

basecone ubl ready